JAKUZE: STRAH I TREPET JAPANSKOG PODZEMLJA

JAKUZE: STRAH I TREPET JAPANSKOG PODZEMLJA

Jakuze su najveća kriminalna organizacija u Japanu i o njima kruže mnogobroje legende koje su učinile da one postanu deo mitskih priča. Pripadnici ovih organizacija nose tetovaže, oblače se u luksuzna odela i koriste hladna oružija poput mačeva, ali iako su svetski poznati, o njima se ne zna mnogo.

Anton Kusters je fasciniran japnaskom kulturom, ali najviše interesovanja usmerio je ka ovoj kriminalnoj organizaciji. On je uspeo da dođe u kontakt sa glavešinama Jakuza koji su mu dozvolili da provede dve godine sa njima i da svojim foto aparatom zabeleži do tada neviđene stvari.

Anton kaže da je doživeo iskustvo koje nikada neće zaboraviti. Iako su kriminalna organizacija, čast, poštovanje i očuvanje porodice je ovim ljudima na prvom mestu. Red i disciplina se jasno vide, a tradicija od nekoliko stotina godina se čvrsto čuva. Oni su toliko tradicionalni da umesto pištolja i pušaka koriste noževe i katane.

Mitovi o tetovažama su istiniti i najmoćnije Jakuze na svojim leđima imaju istetovirane Koi šarane koji predstavljaju tradiciju i snagu ove organizacije. Njihov broj prelazi 100.000 članova i zbog toga su oni strah i trepet Japana. Iako deluju obrazovano i časno, oni su vrlo nemilosrdni kada su neprijatejji u pitanju.

Mladi fotograf je izdvojio da su oni prema njemu bili više nego gostoprimivi i da su mu omogućili da svoju umetnost iskaže do maksimuma, oni su želeli da svet vidi pravu sliku Jakuza, a nadamo se da ćete vi uspeti da steknete dojam ko su ovi ljudi kada budete pogledali ove fotografije.

Izvor: muskimagazin.rs